Українська версія сайту

Тренінг «профілактика наркотичних та алкогольних проблем серед підлітків»

23-05-2017

18 травня, на передодні Міжнародного дня захисту дітей, працівниками Всеукраїнської наркологічної асоціації та відділу зв’язків з громадськістю Департаменту патрульної поліції та Управління патрульної поліції у м. Києві проведено тренінг «Профілактика наркотичних та алкогольних проблем серед підлітків» для членів юридичної клініки «Захист» та слухачів магістратури інституту.

Відповідно до ст. 2 Закону України «Про Національну поліцію» до основних завдань поліції входить не лише протидія злочинності, а й надання в межах, визначених законом, послуг з допомоги особам, які з особистих, економічних, соціальних причин або внаслідок надзвичайних ситуацій потребують такої допомоги.

У зв’язку з цим, поліція відповідно до покладених на неї завдань здійснює превентивну та профілактичну діяльність, спрямовану на запобігання вчиненню правопорушень, виявляє причини та умови, що сприяють вчиненню кримінальних та адміністративних правопорушень, вживає у межах своєї компетенції заходів для їх усунення, а також вживає заходів для запобігання та припинення насильства в сім’ї.

З цією метою в інституті діє юридична клініка «Захист» одними із основних завдань якої, відповідно до Типового положення про юридичну клініку вищого навчального закладу України затвердженого Наказом Міністерства освіти і науки України від 03.08.2006 № 592, є проведення заходів з правової освіти населення, а також створення ефективного механізму обміну інформацією між населенням та юридичною клінікою, що дозволить оперативно реагувати на практичні потреби громадян.

Для більш ефективного виконання покладених на юридичну клініку завдань, члени якої систематично співпрацюють з відділом зв’язків з громадськістю як Департаменту патрульної поліції, так й Управління патрульної поліції у м. Києві.

Захід проходив у формі тренінгу, метою якого стало не лише навчання, а й пошук нових шляхів вирішення суспільних проблем, що спричиняють вживання наркотичних засобів та алкогольних напоїв вітчизняною молоддю, та як наслідок спричиняє поширення ювенальної злочинності в Україні.

Для більш повного розкриття поставлених завдань, на захід також були запрошені і здобувачі освітнього ступеня магістра інституту, практичні працівники практичних підрозділів Національної поліції.

По закінченню заходу усі учасники залишилися задоволені  результатами спілкування, оскільки саме такий евристичний спосіб навчання дає можливість більш повно осмислити й розкрити проблеми сучасного суспільства та визначити можливі шляхи їх вирішення.

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X