Українська версія сайту

Участь членів юридичних клінік академії у Національній Олімпіаді юридичних клінік з консультування клієнтів

15-03-2016

В період з 10 до 12 березня 2016 року в Національному університеті «Острозька академія» відбулась Національна Олімпіада юридичних клінік з консультування клієнтів.

Метою проведення таких змагань є сприяння поглибленню знань та інтересів серед студентів юридичних факультетів в галузях превентивного права і консультаційних функцій юридичної практики. Окрім того, змагання покликані розвивати в студентів навики інтерв’ювання клієнта, планування та аналізу в процесі побудови відносин на рівні «юрист-клієнт» під час проведення прийому в юридичному офісі.

В зазначеному заході взяли участь 23 команди з усієї України. Нашу академію представляли дві команди з юридичних клінік «Захист» навчально-наукового інституту № 1 та «Dejure» навчально-наукового інституту № 2.

Команду юридичної клініки «Захист» на чолі з керівником Ярославом Маликом представили здобувачі вищої освіти третього курсу навчально-наукового інституту № 1 Кристина Попова та Даяна Афонькіна, а юридичну клініку «Dejure» разом з керівником Дмитром Куценко, здобувач вищої освіти навчально-наукового інституту № 2 Ростислав Тютюнник та здобувач вищої освіти навчально-наукового інституту № 3 Юрій Князєв. Також до заходу, в якості судді олімпіади, була запрошена старший науковий співробітник відділу забезпечення навчального процесу навчально-наукового інституту № 1 Наталія Цюприк.

Олімпіада проходила на досить високому рівні. Відповідно до Правил Національної олімпіади юридичних клінік із консультування в перший день відбулося жеребкування і командам було присвоєно буквене позначення. Суддям під час виступу команди  повідомлялося лише її буквене позначення та не розголошувалась інформація про навчальний заклад, який вони представляли. За своєю формою змагання імітували процес інтерв’ювання та консультування в юридичному офісі за участю двох практикуючих юристів та клієнта, роль якого виконував запрошений актор. В свою чергу студенти впродовж 30 хвилин повинні були з’ясувати необхідну інформацію, дослідивши з клієнтом обставини справи, виявити справжні мотиви звернення та очікування клієнта, сутність проблеми та націлити його на стратегію подальшої роботи над справою. Після завершення інтерв’ю команда проводила змістовне пост-консультаційне обговорення у присутності суддів. Відразу після пост-консультації судді надавали кожній команді рецензію в усній формі, що включала аналіз позитивних моментів її роботи та вказівку на недоліки з метою їх виправлення в подальшій роботі команди. Оцінювання команд відбувалося таємно кожним суддею у формі заповнення листа оцінювання відповідно до одинадцяти критеріїв. І що є цікавим, що з метою прозорого проведення заходу, листи оцінювання учасників видали командам під час їх нагородження.

Запекла боротьба велась з перших днів олімпіади, оскільки команда-переможець отримує можливість представляти Україну на Міжнародних Змаганнях із Консультування Клієнтів ім. Льюіса М. Брауна, Фореста С. Мостена, що відбудуться цього року в Канаді. Такою командою стали представники юридичної клініки Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого.

Варто відмітити, що 9-ть команд із 23-х увійшли до півфіналу Олімпіади, одна із них - це команда ЮК «Захист», за що була відзначена відповідними дипломами другого ступеня. Півфінальний етап відбувався англійською мовою та проходив за участю англомовного клієнта. Нажаль до фінального етапу не вдалось дійти, але висновки зроблені і є бажання працювати, щоб наступного року претендувати на перемогу в Національній Олімпіаді юридичних клінік з консультування клієнтів.

 

ННІ №1

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X