Українська версія сайту

Участь фахівців-практиків з питань сучасних телекомунікацій у проведенні занять з майбутніми «цифровими поліцейськими» з числа курсантів-випускників Національної академії внутрішніх справ

18-04-2018

У Національній академії внутрішніх справ у якості навчального експерименту продовжують проходити тренінгові курси з підготовки нових "цифрових поліцейських" з числа курсантів-випускників. Під час тренінгу курсанти отримують додаткові фахові компетентності щодо сучасних інформаційно-комунікаційних технологій (далі – ІКТ) та їх впровадження для боротьби з кіберзлочинами, ведення інформаційно-аналітичної роботи та забезпечення службової діяльності органів і підрозділів Національної поліції України.

18 квітня 2018 року у проведенні заключної лекції з одного із тренінгових модулів, який має назву «Основи побудови сучасних телекомунікаційних систем та мереж», разом із завідувачем кафедри інформаційних технологій та кібернетичної безпеки НАВС професором Олександром Корнейко участь у якості співдоповідачів взяли визнані фахівці з питань сучасних телекомунікацій. Це директор управління телекомуінкацій та зв’язку Департаменту інформатизації МВС України Олександр Музика та заступник директора з технічної діяльності провідного українського проектно-дослідного інституту в сфері телекомунікацій ПрАТ “Діпрозв’язок” кандидат технічних наук Володимир Неруш.

 

 

Разом із курсантами участь у лекції в якості слухачів взяли також науково-педагогічні співробітники кафедри інформаційних технологій та кібернетичної безпеки ННІ №1 НАВС.

Першим із запрошених кафедрою фахівців виступив В. Неруш. У своєму виступі він доповів присутнім про особливості законодавчого регулювання та державного управління в сфері телекомунікацій та інформатизації, про сучасний ринок послуг України в сфері телекомунікацій та основних операторів і провайдерів українських телекомунікацій, про останні досягнення з ІКТ, що застосовуються на практиці при доведенні інтернет-ресурсів до користувачів.

 

 

Після О. Неруша з доповіддю щодо принципів та технологій побудови Єдиної цифрової відомчої телекомунікаційної мережі МВС України та про особливості використання її ресурсів органами та підрозділами Національної поліції виступив керівник одного з підрозділів Департаменту інформатизації МВС України О. Музика. Окремо він розповів присутнім про реалії застосування підрозділами МВС України в зоні АТО сучасних технологій супутникового зв’язку.

 

 

Виступи запрошених фахівців-практиків виявили зацікавленість присутніх, а в подальшому й жваву дискусію серед учасників заняття, що підтверджує доцільність проведення дуальних занять в НАВС за участю провідних фахівців Національної поліції України та МВС України, інших організацій та закладів.

 

Кафедра інформаційних технологій та кібернетичної безпекиННІ №1

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X