Українська версія сайту

Участь курсантів ННІПФПСКМ у зустрічі активу волонтерського руху і ветеранських організацій Національної академії внутрішніх справі і Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова

31-03-2015

30.03.2015 року курсанти навчально-наукового інституту підготовки фахівців для підрозділів слідства та кримінальної міліції прийняли участь у зустрічі активу волонтерського руху і ветеранських організацій Національної академії внутрішніх справ і Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова.

Приємна зустріч «старих знайомих», яка дала змогу в повному обсязі підвести підсумки волонтерської діяльності наших рад та нагородити  найактивніших осіб, що сприяють проведенню та підтримці волонтерського руху. Зокрема  були й відзначені грамотами курсанти і нашого інституту, ними стали Андрій Синоверський та Олена Куценко.

Також учасники зустрічі мали можливість відвідати захопливу екскурсію по музею МВС розміщеного в приміщені Національної академії внутрішніх справ де нашій увазі було представлено багато цікавих експонатів пов’язаних з органами внутрішніх справ, як минулого так і сьогодення.

В рамках заходу було приємно почути талановитого поета, літератора, благодійника полковника міліції в відставці Федора Семчинка з найяскравішими перлами збірки «Поезія України».

 

Особливість волонтерського руху в Україні полягає у тому, що найчисельнішою групою волонтерів, які працюють у соціальній сфері, є учнівська та студентська молодь, а роль волонтерства у соціальній сфері визнана на державному рівні, в яких добровільна праця волонтерів визнається як необхідна та суспільно корисна діяльність.

Зі слів голови Ради ветеранів НАВС Кобринського Ю.Г. ми дізнались, що волонтерська діяльність, як прояв милосердя і доброчинності буде існувати доти, доки існує потреба людей у тій чи іншій допомозі, а також як зазначав один із учасників ветеранської спілки: «Обмежена державна участь у задоволенні потреб своїх громадян, мотивує нас не залишатись осторонь, та активізуватись  в соціальній підтримці».

Наша участь  у волонтерському русі полягає в тім, що беручи участь у проектах і програмах соціальної спрямованості ми робимо особистий внесок у розв'язання соціальних проблем через надання всілякої допомоги.

Тож, закріплені за ветеранами волонтери, склад яких в центрі ветеранів сягає близько п’ятиста добровольців дали свої плоди і 29 000 тисяч гривень було зібрано на продовольче забезпечення сходу, а власноруч сплетені маскувальні сітки, які були відправлені в зону бойових дій врятували та зберегли не одне бійцівське життя.

В свою чергу проведена робота курсантського активу нашого інституту, та залучення людей з інших навчальних закладів м.Києва виявила напередодні свій позитивний вплив, а саме під час здачі крові, для поранених військовослужбовців на сході України, а також участі в заходах, які відбулись нещодавно в міському парку ім. О.М.Островського де було проведено благодійний ярмарок організований волонтерами м.Києва на підтримку  військовослужбовців та співробітників органів внутрішніх справ, які перебувають в зоні проведення антитерористичної операції.

Отже проведення таких зустрічей дуже важлива, особливо в теперішній час. Вони надають змогу в дійсності оцінити наскільки важлива є співпраця двох ланок благодійності, адже згуртована робота курсантського самоврядування та ветеранських спілок є запорукою підтримки миру у нашій країні.

 

ВСГР ННІПФПСКМ

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X