Українська версія сайту

Участь у заняттях з підготовки "цифрових поліцейських" взяв відомий фахівець у сфері електронного цифрового підпису

20-04-2018

Кафедра інформаційних технологій та кібернетичної безпеки ННІ №1  Національної академії внутрішніх справ за рішенням Вченої ради академії продовжує проведення у якості навчального експерименту тренінгові курси з підготовки нових "цифрових поліцейських" з числа курсантів-випускників, які отримують додаткові фахові компетентності щодо сучасних інформаційно-комунікаційних технологій.

 

20 квітня 2018 року завідувач цієї кафедри професор Олександр Корнейко запросив разом прочитати лекцію з тематики електронного цифрового підпису (далі – ЕЦП) співробітника Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз Служби безпеки України Олексія Костенка.

О. Костенко є одним із розробників Закону України "Про електронні довірчі послуги", що був прийнятий Верховною Радою України у 2017 році й окреслив сфери застосування ЕЦП, та довгий час очолював Центральний засвідчувальний орган, що діє у складі Міністерства юстиції України як головний національний орган у сфері ЕЦП.

 

Під час свого виступу на лекції О. Костенко розповів курсантам про призначення ЕЦП, юридичні аспекти та особливості застосування ЕЦП в різноманітних сферах економіки, навів реальні приклади та наслідки компрометації ЕЦП в банківській, нотаріальній, адвокатській та іншій правозастосовній діяльності.

Виступ відомого фахівця у сфері ЕЦП виявив зацікавленість присутніх курсантів, а в подальшому й жваву дискусію серед учасників заняття, що підтверджує доцільність проведення занять в НАВС за дуальною технологією.

 

Кафедра інформаційних технологій та кібернетичної безпеки  ННІ №1

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X