Українська версія сайту

Українська мова в українському суспільстві

16-05-2016

13 травня 2016 року в ННІ №1 відбувся захід, який є важливим як для здобувачів вищої освіти, так і для науково-педагогічного складу                  НАВС – науковий семінар «Українська мова в українському суспільстві» метою, якого стали підвищення рівня мовної та мовленнєвої фахової компетенції, усвідомлення статусу української мови як державної і тих важливих питань, що виникають внаслідок цього, сприяння формування поваги до слова та навичок обережного, найпильнішого ставлення до мовленнєвого вираження правових норм, популяризації української мови серед здобувачів вищої освіти НАВС.

Вітальним словом відкрив семінар начальник навчально-наукового інституту №1 НАВС, кандидат юридичних наук, доцент, полковник поліції М.М Алексійчук.

 Із вітальним словом і найкращими побажаннями виступила завідувач кафедри юридичного документознавства навчально-наукового інституту №1, кандидат філологічних наук, доцент Н.В. Стратулат, яка наголосила на тому, що мовне питання – це не лише лінгвістичне питання, а перш за все питання політичне, соціальне й культурне, і, безперечно, питання освітнє та загальнонаукове.

У науковому заході взяли участь 41 здобувач вищої освіти НАВС з різних факультетів та інститутів. Робота семінару проходила за двома напрямами: мова і мовлення в правоохоронній діяльності; українська мова-державна мова в Україні. Майбутні науковці намагались продемонструвати власне бачення щодо шляхів вирішення проблемних питань науки. На особливу увагу заслуговували доповіді Тютюнника Ростислава, Школьникова Владислава, Кундельської Ірини, Філозопа Андрія, Совтан Юлії.

За активну участь і цікаві виступи кожен учасник семінару як заохочення отримав «Подяку», яку вручив проректор НАВС С.С. Чернявський з побажанням майбутніх наукових здобутків.

 Передбачається і надалі проведення заходів такого типу. Науковий семінар «Українська мова в українському суспільстві»  сподіваємося, що стане доброю традицією в стінах нашої академії.

 

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X