Українська версія сайту

Українська мова, як невід’ємна складова в професії поліцейського

21-11-2016

В рамках проведення заходів, присвячених до дня української мови і писемності  16 листопада в інституті було проведено конкурс серед курсантів.Кожен учасник мав можливість висловити свої міркування на тему: «Навіщо мені, як майбутньому поліцейському, знати і вивчати українську мову?».  Близько тридцяти курсантів проявили неабияку активність та довели своїми роботами, що вони – розуміють всю важливість даної проблематики заходу.

Підбиваючи підсумки, всі погодились з тим, що коли люди публічно здійснюють свою діяльність, вони повинні говорити державною мовою. Мова становить фундамент професіоналізму майбутніх правників. Вона є базою здобуття фаху у вищому навчальному закладі і основним засобом подальшої професійної діяльності. Адже, поліцейські мають говорити не лише юридичними термінами,  але й зрозуміло. Бо слово представників закону, - сприймаються як говорючий закон. Тому має бути зрозумілим, а значить - грамотним, правильним, влучним і етичним. «Хто має справу з людьми... повинен мислити добре, але говорити ще краще» – пише Михайло Сперанський.

Саме тому потрібно завжди вдосконалювати свій рівень володіння державною мовою. Уміння спілкуватися з людьми не приходить само собою. Цьому треба наполегливо вчитися, оволодівати і відшліфовувати прийоми ораторського мистецтва, необхідно добре вивчати мову, збагачувати професійну лексику! Щоб мова правників була бездоганною треба знати основне правило: це - професійна достеменність і мовна норма.
    Кожному учаснику була вручена подяка від керівництва інституту та організатора заходу, завідуючої кафедри юридичного документознавства Наталії Стратулат.

Організаторами будуть вибрані із найкращих робіт учасників їхні  вислови, які стануть крилатими для нашого інституту.

Кафедра юридичного документознавства

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X