Українська версія сайту

В гостях у ветерана академії Леоніда Кононенка

14-11-2016

10 листопада курсанти ННІ № 1 відвідали за місцем свого проживання ветеранів органів внутрішніх справ, колишніх працівників нашої академії.

Одним із таких видатних людей виявився колишній завідувач кафедри адміністративної діяльності ОВС, полковник у відставці Леонід Минович Кононенко.

Леонід Минович народився 13 жовтня 1937 року на Київщині у простій селянський родині. Прагнучи з дитинства до пізнання у 1958 році він вступив до Київського автомобільно-дорожнього технікуму, а вже у 1966 році закінчив Київський автомобільно-дорожній інститут за спеціальністю «Автомобільний транспорт».

Свою юридичну освіту майбутній кандидат юридичних наук та професор отримав у 1977 році після закінчення юридичного факультету Київського державного університету ім. Т.Г. Шевченка, і вже через рік з 1978 року по 1998 рік працював на різних посадах починаючи з викладача, начальника кафедри Національної академії внутрішніх справ, а згодом начальника відділу всесоюзного науково-дослідного інституту безпеки дорожнього руху МВС СРСР.

Леонід Минович Кононенко є автором більш ніш 80 публікацій, брав участь в обговоренні ряду проектів нормативно-правових актів з них Закони України «Про міліцію», «Про зброю» тощо.

Тож, розповідаючи свій тернистий шлях молодим правоохоронцям нашої академії Леонід Минович надихнув їх до нових життєвих здобутків та звершень в ім’я України та українського народу.

                                        Відділ соціально-гуманітарної роботи

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X