Українська версія сайту

ВІД КУРСАНТА ДО СЛІДЧОГО

16-02-2015

З метою посилення практичної складової у підготовці курсантів слідчої спеціалізації у ННІ ПФПКСМ НАВС, 13 лютого 2015 року у групі 308 практичне заняття з навчальної дисципліни «Судові стадії кримінального процесу» за темою: «Судові рішення», було проведено викладачем кафедри досудового розслідування Моргун Н.С. за організаційної підтримки доцента кафедри Самодіна А.В. із залученням працівників слідчого відділу Святошинського районного управління ГУ МВС України в м. Києві, а саме: старшого слідчого відділення з розслідування злочинів щодо незаконного заволодіння транспортними засобами Кривцова С.П. та слідчого відділення з розслідування злочинів проти життя, здоров’я та особистої недоторканності особи Бреуса Є.В.

Зміст та форма заняття відповідали тематичному плану, робочій навчальній  програмі та плану проведення практичного заняття. У вступній частині заняття Моргун Н.С. та Самодін А.В. звернули увагу на особливості взаємовідносин органів досудового розслідування з органами прокуратури та судової влади, щодо прийняття процесуальних рішень прокурором та слідчим суддею у стадії досудового розслідування про застосування заходів забезпечення кримінального провадження, надання дозволу на проведення окремих слідчих (розшукових) дій, оскарження процесуальних дій та рішень.

Зустріч проходила у жвавій обстановці. Зокрема, при розв’язанні практичних задач щодо прийняття судових рішень у стадії досудового розслідування, практичні працівники звернули увагу присутніх на сучасні проблеми розгляду слідчим суддею клопотань слідчих та прокурорів про: дозвіл на затримання з метою приводу; застосування запобіжного заходу – тримання під вартою; тимчасовий доступ до речей і документів; відсторонення від посади; обшук та огляд житла чи іншого володіння особи.

Після розгляду усіх навчальних питань заняття зустріч набула формату «питання-відповідь». Особливу зацікавленість і активне обговорення присутніми викликали питання адаптації молодих фахівців до умов роботи слідчих підрозділів у сучасних умовах, організації взаємодії слідчого з оперативними підрозділами, побудови належних ділових взаємовідносин зі слідчими суддями та прокурорами.

Проведення практичних занять у такому форматі позитивно впливають на курсантів, загартовуючи їхні морально-психологічні та ділові якості, звертають їхню увагу на знання, вміння та навички, які необхідні слідчому для ефективного виконання завдань кримінального провадження. Отримані практичні консультації курсанти зможуть використати при проходженні подальшої служби у підрозділах досудового слідства системи МВС України.

Кафедра досудового розслідування ННІ ПФПСКМ НАВС

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X