Українська версія сайту

Відібране право на життя…

30-11-2021

Днями професор кафедри історії держави та права НАВС Володимир Щербатюк для здобувачів вищої освіти першого курсу ННІ № 1 провів наукові читання з навчальної дисципліни «Історія держави і права зарубіжних країн» на тему «Голодомор 1932–1933 років – наслідок політики більшовицького режиму та впровадження радянської системи права».

Ушановуючи пам'ять жертв Голодомору, учасники заходу навели неспростовні докази того, що більшовицька влада цілеспрямовано здійснила геноцид проти українського народу задля утвердження свого панування в Україні й упокорення українського селянства.

Доповідачі акцентували на тому, що знищення мільйонів українських селян призвело до погіршення демографічної ситуації в країні, наслідки чого відчутні й досі. Засвідчено, що звичним явищем для радянської системи було цілковите обмеження прав людини, а в Україні це було спрямовано не лише на поступове викорінення рідної мови й культури, а й на те, щоб стерти у свідомості людей навіть пам’ять про колишню самобутність і незалежність.

Відібране право на життя…

Відібране право на життя…

Тематика наукових читань є надзвичайно актуальною в контексті заходів Всесвітньої кампанії «16 днів проти насильства», на період якої припадає і Міжнародний день прав людини, а також у непрості часи, коли захисники України знову протистоять спробам зовнішнього ворога знищити її державність і територіальну цілісність.

Кафедра історії держави та права НАВС

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X