Українська версія сайту

Виховна година з протидії булінгу для курсантів 1-го курсу

10-10-2020

10 жовтня ініціативна група курсантського самоврядування ННІ №1 провели виховну годину з протидії булінгу, для курсантів 1-го курсу інституту.

Дана проблема не є новою для нас і на жаль, все більше і більше зростають випадки булінгу.

Цю проблему визнали не просто складним соціально-педагогічним, психологічним явищем, але й прийняли той факт, що булінг — це по суті насильство, а не звичайний конфлікт.

Виховна година з протидії булінгу для курсантів 1-го курсу

Булінг або цькування – це певні дії, які завдають фізичної або психічної шкоди. Сюди належить психологічне, фізичне, економічне чи сексуальне насильство, яке вчиняють стосовно особи в навчальному закладі.

За рівнем суспільної небезпеки це правопорушення віднесли до адміністративних, передбачивши відповідний склад у Кодексі України про адміністративні правопорушення (далі — КУпАП).

Виховна година з протидії булінгу для курсантів 1-го курсу

Закон заклав основні інструменти профілактики та протидії булінгу в закладах освіти, більшість з яких побудовані на засадах міждисциплінарної взаємодії. Зокрема, План заходів, спрямований на запобігання і протидію булінгу (цькуванню), який розробляють та оприлюднюють на вебсайтах усі заклади освіти, що мають ліцензію на провадження освітньої діяльності, повинен враховувати пропозиції територіальних органів Мінсоцполітики, Національної поліції, Міністерства юстиції, Міністерства охорони здоров'я. Також передбачається обов'язок керівника закладу освіти повідомляти уповноваженим підрозділам Національної поліції України та службі у справах дітей про випадки булінгу (цькування) в закладі освіти.

Ці положення Закону свідчать про необхідність об'єднання зусиль на шляху подолання такого ганебного явища як булінг, а також створення безпечного освітнього середовища, вільного від його проявів.

Виховна година з протидії булінгу для курсантів 1-го курсу

Бережіть себе і близьких!

Захід проводився із дотриманням карантинних норм.

ННІ № 1 НАВС

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X