Українська версія сайту

Вплив процедури банкрутства на фінансову безпеку

08-12-2017

Науково-педагогічними працівниками кафедри забезпечення фінансової безпеки та фінансового розслідування ННІ №1 проведено круглий стіл «Банкрутство суб’єктів господарювання як деструктивний прояв економічної нестабільності», в якому взяли участь співробітники практичних підрозділів Національної поліції та курсанти інституту.

Під час заходу розглянули питання щодо виникнення інституту банкрутства, особливості законодавства України, щодо регламентації процедури банкрутства, проаналізовані основні підстави для визнання суб’єктів  господарювання банкрутами. Також обговорено типові недоліки у роботі арбітражних керуючих, які виявлені під час проведення територіальним органом з питань банкрутства планових та позапланових перевірок  шляхи їх вирішення та недопущення в подальшому.

Доповідачі мали змогу обговорити широке коло питань, пов’язаних із виявленням основних причин кризових явищ у банківських системі Україні. Проаналізовано основні способи вчинення злочинів під час проведення процедури банкрутства, механізм використання процедури банкрутства для вчинення інших господарських злочинів та особливості виявлення та розслідування даного виду злочинів.

Також варто зазначити, що під час засідання було проаналізовано проект Закону України про внесення змін до деяких Законів України (щодо підвищення ефективності процедур банкрутства), реєстр. № 3132, де  учасники мали змогу висловили свої думки щодо дієвості та актуальності законопроекту та пропозиції щодо вдосконалення окремих положень.

Особливістю заходу стало те, що його учасники не лише порушували проблеми, які стоять перед працівниками слідчих, оперативних підрозділів та науковцями, а й викладали своє бачення способів їх розв’язання.

Завдяки активності курсантів, гостей та організаторів круглого столу, було розглянуто великий масив проблемних питань з проведення процедури банкрутства, висунуто ряд пропозицій щодо врегулювання правових аспектів запобігання даним видам злочинної діяльності, але головним залишається те, що між учасниками постійно відбувалась дискусія в ході якої кожен з них впевнено аргументував свою думку приводячи приклади.

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X