Українська версія сайту

Вшануймо пам’ять жертв Голодомору!

17-11-2016

Курсанти інституту до 83-тьої річниці національної трагедії – голодомору, відвідали Національний музей «Меморіал жертв Голодомору» та вшанували пам’ять всіх загиблих цього періоду, який закарбувався в серцях усього народу.

 

На сьогодні тема голодомору в Україні надзвичайно актуальна. Це пов’язано з загальним процесом відновлення історичної пам’яті українців. Щороку все більше людей приходить у листопадовий день на Софійську площу із запаленою свічкою, щоб вшанувати пам’ять загиблих і засвідчити солідарність із тими, хто виступає проти зазіхань на життя окремої людини та нації в цілому.

 

При вході до Меморіального комплексу, з обох сторін алеї, розміщені скульптури янголів – охоронців душ померлих. У центрі площі  сформовано коло, по зовнішній частині якого розташовані кам’яні жорна  —  звичайне знаряддя праці українських селян, за допомогою яких мололи борошно та пекли хліб. Тому для українців жорна є невід’ємним атрибутом існування, символом життя. 

 

По центру площі розташована скульптура дівчинки «Гірка пам’ять дитинства», яка нагадує про трагічну долю дітей Голодомору. П’ять пшеничних колосків у руках дівчинки символізують сумнозвісний вирок, за яким до обвинувачених у розкраданні колгоспного майна селян застосовували 10-річне ув’язнення, а до «куркулів» та організованих груп людей – розстріл з конфіскацією майна. Центральна частина меморіалу – Свіча пам’яті є символом незнищенності пам’яті українського народу про Голодомор. 

 

26 листопада вшануйте пам’ять маленькою свічкою, що свідчитиме та сповіщатиме про вашу небайдужість до цілого народу та його історії!

Відділ соціально-гуманітарної роботи

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X