Українська версія сайту

Взаємодія оперативних та слідчих підрозділів Національної поліції України – гарантія якісного розслідування злочинів

30-06-2017

Саме за такою назвою для здобувачів вищої освіти ННІ №1 проведено практичний тренінг слідчим відділу Києво-Святошинського УП ГУНП в Київській області Вікторією Неверовою спільно із завідуючим кафедри спеціальної техніки та оперативно-розшукового документування Михайлом Марковим.

Проведення тренінгу із залученням слідчого, а не оперативного працівника викликано тим, що здобувачі вищої освіти 3-го курсу завершують перший етап вивчення навчальної дисципліни «Оперативно-розшукова діяльність», а саме її загальної частини, і тому для повного усвідомлення всієї діяльності у майбутньому в якості працівника карного розшуку їм потрібно розуміти та знати, які наслідки буде мати проведена ними оперативна робота у подальшому під час досудового слідства. Також, на даному етапі реформування оперативних підрозділів Національної поліції проводиться апробація введення у практичну діяльність детективів, де кожний оперативний працівник (детектив) буде здійснювати також функції і слідчого.

Під час проведення практичного тренінгу розглядались наступні питання: фізичне та процесуальне затримання осіб, які вчинили кримінальні  правопорушення, проведення основних слідчих (розшукових) дій, взаємодія працівників карного розшуку зі слідчими на стадії реалізації напрацьованих матеріалів, оперативне супроводження кримінального провадження тощо.

Слідчий розповів про події, які їй довелось розслідувати у своїй діяльності і які наслідки мали дії працівників карного розшуку при проведенні першочергових оперативно-розшукових заходів. Крім того вирішувались реальні ситуативні завдання, пов’язані з роботою підрозділів кримінальної поліції та слідчих підрозділів під час розслідуванні тяжких та резонансних злочинів. 

Запланований практичний тренінг пройшов у активній, конструктивній та дружній атмосфері. Проведення таких занять за участю практичного працівника сприяє отриманню здобувачами вищої освіти додаткових знань та досвіду, які знадобляться їм під час роботи у практичному підрозділі.

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X