Українська версія сайту

Як не стати жертвою торгівлі людьми

29-11-2016

25 листопада членами юридичної клініки «Захист» - Кристиною Поповою та Іриною Павліченко було проведено профілактичний захід з метою навчання школярів правилам безпеки в разі втягнення дітей у торгівлю людьми в спеціалізованій школі № 115.

У зв’язку з тим, що із року в рік усе більше дітей по всьому світу вивозять в інші країни або регіони з метою використання у важкій нелегальній праці, для роботи у сфері сексуальних-послуг, трансплантації органів, всиновлення та примушування до жебрацтва, - ця тема є досить важливою та актуальною. Навіть, у деяких країнах світу молодь продають для участі в військових конфліктах.

Ця практика, подібна до рабства і має місце на всіх континентах. Права дітей порушуються, діти перетворюються у товар, який можна продати, купити, перемістити і перепродати. Дітей змушують жебракувати, їх використовують для роботи у домашньому господарстві, на плантаціях, будівельних майданчиках, шахтах, на виробництві або у сфері розваг.

 

Школярам був продемонстрований навчальний відео сюжет «Як не стати жертвою торгівлі дітьми?» і наголошено не тільки на правилах поведінки на вулицях та з незнайомими людьми, але й під час користуванням Інтернетом і соціальними мережами, тому що ці світові мережі виступають способом заманювання дітей для їх подальшого викрадення. Також, майбутні правоохоронці, розповіли і про кримінальну відповідальність щодо торгівлі людьми та примушування малолітньої дитини до заняття жебрацтвом. Учні зрозуміли всю важливість та серйозність даного суспільно-небезпечного явища, засвоїли головні правила безпеки на вулицях та в Інтернеті.

Члени юридичної клініки «Захист» продовжують надалі проводити подібні правопросвітницькі заходи і в інших середніх навчальних закладах міста Києва.

                                                                       Юридична клініка "Захист"

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X