Українська версія сайту

Юридична клініка «Захист» ННІ №1 НАВС

06-10-2016

 

4 жовтня 2016 року членами юридичної клініки «Захист» було проведено правопросвітницькі заходи «Насильство в сім’ї, в школі й на вулиці» та «Кримінальна відповідальність за наркотичні засоби» з учнями Ліцею політики, економіки та іноземних мов,  оскільки однією з актуальних проблем, які стоять перед сучасним суспільством є подолання і профілактика будь-яких проявів насильства щодо особистості, а особливо щодо особистості дитини.

Коли виникає конфлікт, дорослі часто так захоплюються ним, що думають тільки про те, як відстояти свою позицію. Їм однаково, що відбувається в навколишньому світі. Діти, безумовно, не можуть бути сторонніми спостерігачами, адже вони  бачать, чують та пам’ятають більше, ніж думають дорослі. Нам здається, що дитина в цю хвилину не бере участі в конфлікті. Але насправді це не так. Будь-яке домашнє, шкільне, вуличне насильство, не залежно від того спрямоване воно безпосередньо на дитину чи на іншу особу, травмує дитину!

 На даний час ще однією проблемою постає наркоманія, адже щорічно багато людей гине через пристрасть до наркотиків, а наркотики і діти – це взагалі страшне поєднання, що змушує боляче переживати за їхнє майбутнє. Адже одним із жахливих наслідків є кримінальна відповідальність. Тому члени юридичної клініки поспілкувалися з учнями 8-9 класів  щодо  насильства та наркоманії, щоб ознайомити учнів із життєвими реаліями та надзвичайними ситуаціями, які можуть виникнути в повсякденному житті.

У ході заняття «Насильство в сім’ї, в школі й на вулиці» було проведено мозковий штурм «Насильство – це …», для того, щоб вислухати думки учнів та дійти до спільного визначення поняття, було поверхнево розглянуто законодавчу базу щодо захисту дітей та учнів від насильства та жорстокого поводження, вирішувалися складні проблеми з  учнями стосовно кожного з виду та форми жорстокого поводження. Також члени юридичної клініки надали інформацію щодо подальшого поводження дитини, якщо з нею, або з кимось з її близьких стався випадок жорстокого поводження, або насильства.

На правопросвітницькому заході «Кримінальна відповідальність за наркотичні засоби» зазначалося багато інформації з даного питання, зокрема сказано, що  наркотик — товар, який перший раз можуть запропонувати безкоштовно, щоб втягнути нову людину у своє коло. Наркомани, як правило, стають на злочинний шлях, вони не доживають до старості. Шлях добування грошей найчастіше кримінальний. Курсанти наголосили, що  настає кримінальна відповідальність і разом із учнями розглянули нормативно-правові документи, що регулюють дане негативне явище.

ННІ № 1 і на далі планує співпрацювати та налагоджувати зв’язки з новими загальноосвітніми закладами.

                                              Юридична клініка "Захист"

 

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X