Українська версія сайту

З Днем вишиванки!

19-05-2017

18 травня науково-педагогічний склад інституту приєднався до  святкового флешмобу, одягнувши вишиванки та зробивши пам’ятну фотографію. Також  куратором, доцентом кафедри досудового розслідування Ганною Степановою проведено лекторій зі здобувачами вищої освіти 212 навчальної групи щодо традицій українців.

З Днем вишиванки!

День вишиванки – всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції, створення та носіння етнічного вишитого одягу. Тому основною метою заходу стало збереження українських цінностей та їх популяризація серед курсантів інституту.

Ганна Степанова розповіла про символ «вишиванки», адже народ ставиться до вишиванок як до святині, які передавалися з покоління в покоління, з роду в рід, зберігалися як реліквії. Це дійсно було так, адже візерунки, якими була уквітчана вишиванка, несли сакральний зміст і були козакові оберегом. Для козака вишиванка була, перш за все, одягом сили, бо несла у собі, як кажуть у народі, природну магію.  

З Днем вишиванки!

Сорочка-вишиванка оспівана, зображена в різноманітних жанрах народної творчості сучасними поетами. Вона є символом українця загалом і України зокрема, проте в XХ ст. престиж вишиванки, як одягу, занепав під згубними впливами шовіністично-космополітичних, комуно-фашистських, екстремістських та інших тенденцій.

З Днем вишиванки!

Усім присутнім було продемонстровано слайд-шоу щодо зазначеної тематики. Кожен бажаючий міг розповісти історію, що пов’язана з вишиванкою.

Отож, одягаючи вишиванку, сучасна людина ніби повертається до свого коріння та стає ближчою до минулого, а відповідно з цим і покращує своє майбутнє. Вишивка – це є не тільки мистецтво, але й частинка українських звичаїв, які ми повинні берегти! 

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X