Українська версія сайту

Заговори, щоб я тебе побачив…

19-06-2020

Давньогрецький філософ Сократ закарбував у віках мудрість: «Заговори, щоб я тебе побачив». Адже саме в розмові людина виявляє свою вихованість, грамотність, приналежність до певної сфери діяльності. На сучасному етапі питання культури мовлення є надзвичайно актуальним для молоді. Високий рівень мовної культури є ознакою всебічного розвитку особистості.

Заговори, щоб я тебе побачив…

З огляду на це, для курсантів 2-го курсу ННІ № 1 й учасників тренінгу «Культура публічного виступу» фахівці Прикарпатського факультету (м. Івано-Франківськ) спільно з відділом виховної, соціальної роботи та дозвілля НАВС провели майстер-клас «Мовленнєвий етикет».

Заговори, щоб я тебе побачив…

Експерт з етикету Альона Калініченко й кандидат філологічних наук Володимир Яслик акцентували увагу на значенні культури мислення та мовлення. Обговорили правило «20 перших слів», майстерність казати та приймати компліменти, долати скрутні ситуації, коли співрозмовник порушує правила етичної бесіди.

Заговори, щоб я тебе побачив…

Володимир Яслик проаналізував покручі, які є найпоширенішими в нашому мовленні. Учасники майстер-класу дійшли висновку, що насамперед слід добре опанувати норми літературної мови, щоб забезпечити належний рівень ділового й побутового мовлення. Наприкінці зустрічі було продекламовано вірші, які закликають плекати мову і дбати про її чистоту.

Відділ виховної, соціальної роботи та дозвілля НАВС

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X