Українська версія сайту

«Захисти себе та родину від насильства»

10-12-2020

Насильство в сім'ї стало універсальним явищем, яке широко поширене у всьому світі. Якого б виду не було насильство - фізичним, психологічним, економічним або сексуальним, хто б не був його жертвою - воно є наслідком сформованих багатьма роками традицій і йде глибоко корінням в історію всього людства.

«Захисти себе та родину від насильства»

Для того, щоб перемогти реальне зло, його треба зазнати, відкрито обговорити проблему та шукати шляхи вирішення. Саме з цією метою член юридичної клініки «Захист», курсант 3-го курсу ННІ N1 Миронова Алевтина протягом 16-ти днів проводила ряд заходів, виховних бесід, конкурсів, що стосуються актуальної теми насильства в сім’ї.

«Захисти себе та родину від насильства»

Домашнє насильство тягне за собою ряд тяжких наслідків, таких як вбивства, заподіяння тілесних ушкоджень, торгівля людьми, проституція, самогубства, безпритульність дітей та інші негативні явища. Тому задля недопущення цього, для молоді підліткового віку було розробено проєкт: «Захисти себе та родину від насильства» та «Як розпізнавати ознаки насильства?». Під час заходів було обговорено , як відрізнити насильство від конфлікту, куди звернутися у разі проявів насильницьких дій в родині, як запобігти цьому явищу та чого коштуватиме замовчування жорстокого ставлення у сім’ї.

«Захисти себе та родину від насильства»

Крім цього, разом з психологами навчальних закладів, Алевтиною було проведене тестування на рівень агресивності підлітків, задля виявлення осіб, що потребують додаткової уваги.
Для молодших класів організовано конкурс малюнків «Щасливе дитинство без насилля», щоб ще з раннього віку формувати у дитини почуття відповідальності за свої вчинки та закласти негативне ставлення до будь-якої форми жорстокості як у соціумі,так і вдома.

«Захисти себе та родину від насильства»

Важливою умовою заходів було не лише обговорити проблему та шляхи її вирішення , але і допомогти тим, хто вже стикався з цим руйнівним явищем у житті. Тому кожен, хто бажав поспілкуватися наодинці з майбутнім правоохоронцем, отримав необхідні правові рекомендації та психологічну підтримку.
Не дозволяйте нікому принижувати та ображати Вас! Кожному дано життя, щоб прожити його достойно та щасливо і не знати на практиці, що таке насильство. Дякуємо усім, хто захищає права людини та прагне миру у кожній родині.

Заходи відбувалися з дотриманням всіх карантинних обмежень.

ННІ №1 НАВС

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X