Українська версія сайту

Зустріч з професійним оперативником минулого та сучасності Куром В.С.

24-02-2015

Зустріч з цікавими людьми, професіоналами своєї професії за покликом – це завжди емоційно зворушлива мить, яка дає не аби який поштовх до удосконалення свої майстерності на професійній ниві правоохоронця.

Так 23.02.2015 року в навчально-науковому інституті підготовки фахівців для підрозділів слідства та кримінальної міліції відбулась зустріч з цікавою людиною, одним із керівників Управління по боротьбі з організованою злочинністю та інших підрозділів блоку кримінальної міліції МВС України Валерієм Степановичем Куром.

На початку зустрічі начальник інституту Алексійчук Микола Миколайович представив аудиторії гостя, розповівши про нелегкий шлях оперативника, досвідченого борця за законність та справедливість.

«Служба - це романтика чи прагматика»? Перші слова гостя та запитання до присутніх. Звісно на першу думку нам спадає, що романтика, я співробітник міліції – правоохоронець, зброя, формений одяг, повага близьких та друзів, але разом з тим пройшовши певний шлях ми опинимось серед сірих буднів де вже відчуємо не романтику, а відповідальність перед країною та перед суспільством.

Розповідь про своє життя та боротьбу з бандитизмом Валерій Степанович розпочав з відтворення реальностей співробітника карного розшуку, адже саме цей підрозділ є яскравим прикладом мужності та самовідданості, оперуповноважених, які виконують службовий обов’язок та ведуть наполегливу боротьбу зі злочинністю, зміцнюючи законність та правопорядок в Україні.

Також з власного досвіду були наведені приклади про взаємодію співробітників міліції у складі слідчо-оперативних груп та високу відповідальність кожного по досягненню єдиної мети - розкриття злочину, про співпрацю православними установами та навчальними закладами системи МВС.

Поряд з настановами Валерій Степанович радив курсантам всебічно розвиватись та ставити перед собою мету, адже мета, віра в себе та наполеглива праця приведуть до високих визнань та авторитету не тільки серед колег а й всього суспільства нашої країни.

Поряд  з  практичною  діяльністю  курсантам та офіцерам інституту Кур В.С. розповідав цікаві історії з свого нелегкого життя, які були не пов’язані з виконанням службових обов’язків зокрема про перші свої заробітки з 7-го класу, про життєве надбання інших професій та вмінь, адже в подальшому цей багатогранний досвід дійсно ставав на допомогу на шляху до реалізації закону та справедливості.

Зустріч виявилась вдалою. Курсанти перед собою бачили не тільки оперативника та майстра свої справи, а й людину з якої можна брати приклад наслідування професійної служби в органах внутрішніх справ.

Цікаві історії, питання та відповіді. Валерій Степанович завдячуючи життєвому досвіду тримав аудиторію в напрузі, адже присутні інколи перехоплюючи подих, а інколи із посмішкою занурювались у світ де панували кінематографічні жанри детективу, нуару та романтики.

 «Життя як одна мить». З цими словами видатного оперативника й закінчилась цікава та захоплююча зустріч. На знак пошани та вдячності від імені керівництва інституту гостю подарували цікаві книжки, побажали міцного здоров’я, мирного неба та подальшої співпраці з нашим навчальним закладом.

 

Інспектор ВСГР

Володимир Михальчук

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X