Українська версія сайту

«Актуальні проблеми кібербезпеки в Україні та шляхи їх вирішення»

25-10-2019

24 жовтня за такою назвою відбувся «круглий стіл» за участю курсантів та студентів Національної академії внутрішніх справ, що був організований кафедрою інформаційних технологій та кібербезпеки ННІ № 1.

Цей науковий захід відкрив завідувач кафедри, професор Олександр Корнейко, який доповів присутнім про основні поняття в сфері кібербезпеки, існуючу в Україні нормативно-правову базу та систему забезпечення кібербезпеки, а також про роль Національної поліції в боротьбі з кіберзлочинами.

Цікаву доповідь на тему: «Аналіз правопорушень, які вчиняються із застосуванням електронного підпису. Компрометація особистого ключа : правовий аспект» зробив запрошений на захід головний науковий співробітник Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБУ Олексій Костенко. Доповідач розкрив правову невизначеність дефініції «компрометація» та законодавчі прогалини щодо кримінальної відповідальності за незаконне використання електронного цифрового підписами третіми особами. Також дуже цікавими та корисними для розуміння правозасовчої практики було наведені ним практичні приклади кримінальних проваджень та судових справ з даного питання.

 Активну участь у науковому заході взяли курсанти 4-го курсу ННІ № 1 Марина Задвернюк, Діана Борових, Марія Горбенко, Марина Любич, Ірина Мельниченко, Ангеліна Гладіліна, Максим Аханов та Денис Плиска, а також студенти 2-го курсу ННІ № 3 Олексій Боровецький та Олена Орловська. Науковими керівниками доповідачів виступили науково-педагогічні працівники кафедри доцент Олександр Пакриш, старший викладач кафедри Володимир Тарасенко та викладач кафедри Владислав Школьніков.

Отримані під час проведення наукового заходу нові знання знадобляться майбутнім «кіберслідчим» та правникам в їх подальшій практичній діяльності.

 

                                                                                                                                                      Кафедра інформаційних технологій та кібербезпеки ННІ № 1

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X