Українська версія сайту

«Читання – це чудовий шанс стати людиною»

27-02-2017

27 лютого 2016 року старшим викладачем кафедри юридичного документознавства Світланою Шутенко організовано зустріч здобувачів інституту з українським письменником, публіцистом, науковцем, педагогом, дипломантом Всеукраїнського конкурсу «Коронація слова», володарем спеціальної відзнаки за ексклюзивний роман цього ж конкурсу В’ячеславом Васильченком.


Автор детективних романів «Дворушники, або Євангеліє від вовкулаки», «Притулок для прудкого біса», «Gaudeamus», виконаний смертю», «FakiR», «Tattoo. Читання поочах» познайомив майбутніх поліцейських з історією появи своїх перших «письменницьких симптомів», розповів про торування стежки автора текстів (саме так себе називає В’ячеслав Васильченко) у світі видавничого бізнесу в Україні. Також присутні мали змогу дізнатися про пригоди головного героя романів – київського професора словесності Богдана Лисиці.

Крім того, письменник поділився тонкощами створення кіносценаріїв, а також власними афоризмами. Основою дотепних іронічних висловів став чималий життєвий досвід: В’ячеслав Васильченко свого часу був і керівником гуртків, і вчителем, і викладачем, і підполковником міліції, і завідувачем кафедри, і деканом. Нині ж викладає на кафедрі журналістики Національного авіаційного університету, є автором понад 100 навчально-методичних та наукових  посібників, наукових статей і водночас продовжує роботу над своїм шостим романом – традиційно для себе в жанрі класичного детективу.

У творах В’ячеслава Васильченка гармонійно поєдналися гострота сюжету, поетичність мови, багатство лексичного запасу (невипадково його твори  входять до топ-10 книг, написаних вишуканою українською мовою) та філософія моралі, приправлені гумором.

Лейтмотивом зустрічі стали  слова гостя, з якими він звернувся до молоді: «Читання – це чудовий шанс стати людиною».

                                              Кафедра юридичного документознавства
 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X