Українська версія сайту

«Незнання закону не звільняє від відповідальності . А от знання нерідко звільняє» (Станіслав Єжи Лец)

01-04-2015

«Незнання закону не звільняє від відповідальності .

А от знання нерідко звільняє» (Станіслав Єжи Лец)

Ця фраза є ключем до розуміння такої підсистеми суспільного життя як право. Здійснюючи протиправний вчинок, особа (фізична або юридична) не може посилатися на виправдання своїх дій на незнання ним положень того чи іншого закону, оскільки будь-яке протиправне діяння тягне за собою встановлену законом юридичну відповідальність. Тоді як знання законів, вміння їх правильно застосувати, адаптуючи до конкретної ситуації, нерідко призводить до того, що особа може уникнути юридичної відповідальності.

Так, 31 березня 2015 року на базі навчально-наукового інституту підготовки фахівців експертно-криміналістичних підрозділів кафедрою кримінального права проведено вікторину «Знавці кримінального права».

Наш інститут представляла команда з курсантів 2-го курсу, а саме: Попова Христина, Афонькіна Даяна, Густиря Христина, Козачек Андрій, Цикілек Олег та Морозова Дарія, підготовку якої здійснювала викладач кафедри кримінального права Олійник Олена.

Розпочалася вікторина з розминки, в ході якої кожна команда задавала по одному запитанню своєму супернику. У першому турі учасники заходу відповідали на запитання. Відповідно більшу кількість балів набирала команда, яка краще знала визначення понять, відповідно до Загальної частини Кримінального Кодексу України. І останній, заключний тур – правильно кваліфікувати злочини, згідно зі статтями Кримінального Кодексу.

За результатами вікторини місця розподілилися таким чином:

1 місце - навчально-науковий інститут підготовки фахівців для підрозділів громадської безпеки, психологічної служби та Національної гвардії України;

2 місце - навчально-науковий інститут підготовки фахівців для підрозділів слідства та кримінальної міліції;

3 місце - навчально-науковий інститут підготовки фахівців експертно-криміналістичних підрозділів.

 

Член юридичної клініки «Захист» Даяна Афонькіна

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X