Українська версія сайту

Концерт благодійного проекту "НЕПЕРЕМОЖНІ"

16-12-2014

Цього разу, відклавши вбік благодійницьку місію, ми відправилися до майбутніх захисників правопорядку. Ситуація в країні важка, тож говорили ми з курсантами про гідність, людяність і вірність країні. Перед кожним із них, і не раз у житті поставатиме важкий вибір... І щоразу вони муситимуть його робити.

З нами були учасники наших попередніх концертів: представник батальону "Миротворець" та психолог академії, які брали безпосередню участь у АТО. Їм є що сказати юнакам і юнкам, які відважилися обрати такий важкий і відповідальний фах. Говорили здебільшого про єдність, братерство і взаємодопомогу, без яких не може бути успішним жодне протистояння агресору.

Курсант третього курсу Олександр прочитав надзвичайно проникливий вірш. І рядок-рефрен "Я спав, наче вбитий" тоді як хтось захищає, воює, помирає за Вітчизну,  перевертав усе всередині... Всі були глибоко вражені щирістю подачі... Добре, що я вмовила його читати. Він вагався...

В нашій безпосередній команді відбулося вагоме поповнення: київська поетеса Оксана Самара додала проекту дотепних відтінків. Український народ здавна жартував над усім, що бачив. Сьогодні він жартував Оксаниними вустами.

Варто сказати і про снагу і віру, якою поділилася з нами Оксана. В той час, коли українські вояки нас боронять, вони мають знати, що роблять це недарма.

Ще однією приємною несподіванкою став інструментальний дует організатора проекту "НЕПЕРЕМОЖНІ" В'ячеслава Купрієнка з Геннадієм Бондарем,  солістом неповторної групи "Jazz Lyre"! 
 
Музична частина розпочалася з болючої тематики. Сьогодні вперше прозвучала пісня-присвята загиблому синові друга В'ячеслава Миколайовича воїну-прикордоннику молодшому сержанту Олегу Сороченку (прикордонне відділення "Красная Таловка"). 
 
Пісня з назвою "Олеженька" щемлива... Б'є у саме серце... Уявляю, як воно, співати її вперше...
Впіймала себе на думці: краще б таких пісень взагалі не було... Проте, життя є життя...

Потім пролунали життєдайні пісні "Рисую Киев акварелью", "Цыганка-осень", "Семь перевалов"... Втомлена надвечір аудиторія завелася. Соло-гітара звучала проникливо і чарівно! Респект від співорганізатора!!! ))

Отже, зустріч вийшла змістовною і цікавою. Їхали назад, спілкувалися, і наш гість Геннадій Бондар відзначив, що, працюючи кожен в своїй тональності, кожен з учасників по-особливому підбирав ключики до душ майбутніх наших захисників, на яких нині Україна покладає великі надії.

Організатори і учасники проекту вдячні Президенту курсантської ради академії за запрошення, теплий прийом, подаровані книжки, слова подяки і бажання зустрічатися ще.

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X